FOTO: Sastanak Omladinskog saveza Stranke demokratske aktivnosti (ASDA) Zenica

Sinoć je u prepunoj sali Stranke demokratske aktivnosti u Zenici održan sastanak Omladinskog saveza ASDA Zenica. 

Prisutnim omladincima na sastanku se obratio i gradski vijećnik Rusmir Isak. Ovo predstavlja kontinuitet sve veće zainteresiranosti naše omladine za aktivnim učešćem u Stranci, kao i za njena strateška i programska opredjeljenja zasnovana na sistemskom rješavanju mnogobrojnih problema u našem društvu. 

Na sastanku je naglašeno opredjeljenje omladine da svoju budućnost grade u svojoj državi, te da ih u tome neće pokolebati dugogodišnja nebriga vladajućih struktura koje po principu nepotizma i političkog elitizma vode računa samo o sebi i svojim podobnim kadrovima.

Nakon obraćanja većeg broja prisutnih omladinaca, iskazana je namjera i želja da mladi ljudi aktivno, kao važan društveni subjekt, učestvuje u kreiranju i realizaciji demokratskih društvenih promjena koje su uslov za poboljšanje života u zajednici.

Predsjednik Omladinskog saveza ASDA Zenica, Arnel Isak, naglasio je:

Mladi ljudi jesu naša budućnost, ali su i naša sadašnjost, i prema njima će se Stranka demokratske aktivnosti progresivno odnositi u skladu sa duštvenim vrijednostima savremenog svijeta – uz puno poštivanje zakonskih propisa i ljudskog dostojanstva svakog čovjeka“, saopšteno je iz Gradskog odbora ASDA Zenica.