FOTO: BBI organizovao okrugli sto o povećanju konkurentnosti privrede regije Zenica

U Zenici je danas održan okrugli stol na temu „Kako povećati konkurentnost privrede regije Zenica – internacionalizacija poslovanja, razvojne šanse, pronalazak investitora i otvaranje novih tržišta“. Skup je organizovao BBI VIP biznis klub i BBI banka u okviru priprema za 9. Sarajevski biznis forum a bio je namijenjen predstavnicima privrednog sektora i kompanijama sa šireg područja regije Zenica i Zeničko-dobojskog kantona.

Cilj okruglog stola je razmjena iskustava sa inostranih tržišta, definiranje prioritetnih sektora privrede za promociju prema inostranim partnerima, kao i pružanje ključnih smjernica izvoznicima i kompanijama.

Ovom prilikom upriličena je i prezentacija mogućnosti podrške privrednicima sa šireg područja regije Zenica od strane Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo, informisanje o aktivnostima i benefitima članstva u BBI VIP Business Clubu koji djeluje u okviru BBI banke, predstavljanje mogućnosti prezentacije projekata i poslovnih prilika za saradnju sa potencijalnim investitorima i poslovnim partnerima iz inostranstva i BiH na 9. Međunarodnoj poslovno-investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum (SBF) 2018, kao i prezentacija nove on-line platforme za promociju kompanija, poslovnih projekata i dogovaranje poslovnih (B2B) sastanaka sa potencijalnim partnerima i saradnicima.

Okrugli stol jedan je u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, čiji cilj je jačanje cjelokupne bosanskohercegovačke privrede i konkurentnosti bh. proizvoda na inozemnim tržištima.   (Sanel H.)