Potpisan Protokol o saradnji između Gradske uprave i Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici

U Upravi Grada Zenice danas je potpisan Protokol o saradnji između Grada Zenice i zeničkog Odbora za međureligijsku saradnju. Potpisali su ga gradonačalenik Zenice, Fuad Kasumović i velečasni Vlatko Rosić, predsjedavajući  Odbora.

Ovaj protokol zapravo podrazumijeva podršku Gradske uprave radu Odbora i realizaciji naših projekata i njime nam je između ostalog ustupljen i prostor za aktivnosti Odbora u zgradi zeničke Sinagoge, – navodi velečasni Rosić, predsjedavajući zeničkog Odbora za međureligijsku saradnju, napominjući da je ovo za Odbor veoma važno, jer su oni nevladino Udruženje, čije djelovanje zavisi isključivo od donacija.

Rad zeničkog Odbora za međureligijsku saradnju poklapa se sa tendencijama Gradske uprave Zenice i mene kao gradonačelnika, a to je da promovišemo toleranciju, suživot i da se svi građani ovog grada osjećaju kao svoji na svome, jer tako i jeste ustvari, – naglasio je gradonačelnik Kasumović, ističući da su ovim Protokolom definisali aktivnosti, koje će gradska uprava pomoći u radu Odbora, kako bi ostalim gradovima pokazali kako se može bolje i drugačije. (V.J.)