FOTO: Gosti iz NUBBiH i Doboj Juga posjetili zeničku Biblioteku

Opću biblioteku u Zenici 20. februara 2018. godine posjetili su dr. Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine i njegova pomoćnica Bedita Islamović.

Posjeta Zenici iskorištena je za sumiranje rezultata nedavno obavljene elektronske revizije.
Gostima iz krovne institucije bosanskohercegovačkog bibliotekarstva osnovne informacije u vezi s tim opsežnim i odgovornim poslom dala je Belma Avdić-Jusić, voditeljica Komisiije za provođenje revizije u Zeničkoj biblioteci.
Direktor Ovčina istakao je zadovoljstvo visokim nivoom saradnje između ove dvije biiblioteke i čestitao na urađenom poslu, a direktor Opće biblioteke u Zenici Midhat Kasap rekao je da je izuzetno značajnu podršku ova biblioteka imala, od početka priprema za reviziju, do kraja, od NUBBiH i Narodne i Univerzitetske biblioteteke “Derviš Sušić” u Tuzli.
Tuzlaci su, naime, prvi u Bosni i Hercegovini obavili cjelovitu reviziju, a zenička biblioteka druga je bosanskohercegovačka biblioteka koja je uspješno završila ovaj najzahtjevniji posao u bibliotekarstvu.
Radnom sastanku predstavnika ove dvije biblioteke pridružili su se i Edin Hrvić, pomoćnik načelnika Općine Doboj-Jug i Elvedin Skula, direktor Biblioteke u osnivanju u navedenoj općini. I gosti iz Sarajeva i domaćini iz Zenice izrazili su spremnost da pomognu kolegama iz Doboj-Juga u završnim pripremama pred početak rada i zvanično otvaranje biblioteke u ovoj općini.