OFK ZSK 2013 uspješno organizovao Treći regionalni turnir u malom nogometu

OFK ZSK Zenica ovog vikenda bio je uspješan organizator i domaćin Trećeg regionalnog turnira u malom nogometu za djecu.

Turnir je održan u subotu i nedjelju u zeničkoj Gradskoj areni, a takmičenje se odvijalo u četiri starosne kategorije.

Tokom dva dana na terenima Arene za titulu najboljih borili su se dječaci i djevojčice 64 kluba, među kojima i šest premijerligaških, iz svih krajeva BiH, a prema procjenama organizatora na turniru je učestvovalo više od 1000 djece.

Predstavnici OFK ZSK Hasib Fetić, predsjednik i Mustafa Čerim, tehnički sekretar i trener su po završetku turnira, sa zadovoljstvom konstatovali da je takmičenje prošlo u najboljem redu, u fer, sportskom i takmičarskom duhu, uputivši čestitke pobjednicima i osvajačima priznanja, uz zahvalnost svim klubovima koji su sudjelovali na ovogodišnjem turniru koji bi naredne godine prema najavama trebao okupiti još veći broj klubova iz regije.

Večeras je i zvanično zatvoren turnir uz dodjelu pehara najboljima.

Domaćine je posebno obradovao rezultat najmlađe selekcije OFK ZSK koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji 2010. godište, dok su u konkurenciji dječaka rođenih 2008. godine najbolji bili nogometaši Sarajeva, ZSK je zauzeo šesto mjesto.

U kategoriji dječaka 2006. godište pobjednik je ekipa Šampion Ilidža, a u kategoriji 2004. najbolja je ekipa Karioke. Ekipe ZSK-a u obje navedene kategorije zauzele su peto mjesto.

Za sve pobjednike i najbolje pojedince organizatori su obezbjedili pehare, a treba istaći da je priznanje za fair play dodjeljeno ekipi Ilidže. (S.H.)