FOTO: Počeo postupak revizije knjižne građe u Općoj biblioteci

Kako je već i najavljeno, od 16. do 31. januara, u odjeljenjima Opće biblioteke u Zenici biće obavljena revizija knjižne građe.

Već 16. januara u radnu posjetu zeničkim bibliotekarima došli su dragi gosti i prijatelji iz Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine i pomogli u rješavanju manjih tehničkih problema. Inače, oni i bibliotekari iz Kantonalne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” u Tuzli pružili su Zeničanima prvu i izuzetno dragocjenu pomoć kada su, u proljeće 2017. godine, počele pripreme za ovaj obimni i složeni posao.

U Općoj biblioteci u Zenici ističu da je do sada samo Biblioteka u Tuzli u potpunosti uradila elektronsku reviziju knjižne građe, a djelimičnu je uradila Biblioteka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, što znači da će Opća biblioteka u Zenici biti druga bosanskohercegovačka biblioteka koja je u cjelini obavila elektronski popis knjižne građe.

U Komisiji za reviziju knjižne građe Opće biblioteke u Zenici ne kriju zadovoljstvo onim što je urađeno od 16. do 19. januara i očekuju da će svi poslovi biti obavljeni prema planu, do kraja januara, saopštila je Opća biblioteka u Zenici, uz obavještenje da će do kraja januara usluge, u ograničenom obimu, biti pružane samo studentima.