Gradonačelnik Zenice primio Aydina Olguna, investitora za NK ‘Čelik’

Turski investitor Aydin Olgun čija je “Han Group” od prije sedam dana odlukom Skupštine kluba preuzela 70 posto upravljačkih prava u NK Čelik, danas je sa svojim saradnicima posjetio gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića.

Olgun, njegov saradnik Ashat Idrizović i pravni savjetnik Zijad Šušić upoznali su gradonačelnika Kasumovića sa trenutnim aktivnostima u NK Čelik. Kako su tom prilikom istakli, trenutno je prioritet formirati kvalitetan igrački kadar koji će izboriti sportski cilj – opstanak u BHT Premijer ligi. U tom pravcu angažovan je novi šef stručnog štaba i više nogometaša.

Gospodine gradonačelniče i ovom prilikom vam se zahvaljujem na transparentnosti tokom pregovora i pomoći koju ste pružoli svim učesnicima. Samo zbog vaše ozbiljnosti i želje da se spasi Čelik, prošli smo kroz ove kompleksne pregovore i procese. Mi vjerujemo da Čelik i Zenica imaju sve uslove da budu u vrhu bh. fudbala i pred nama je mnogo posla. Da smo prije mjesec dana ušli u klub, sigurno je da bi smo napravili brži iskorak, doveli kvalitetnija pojačanja i spremniji dočekali proljetni dio sezone. Međutim, poduzet ćemo sve da što prije napravimo respektabilan tim i osiguramo opstanak, a u dogledno vrijeme krenemo i u borbi za europska takmičenja“, između ostalog rekao je Aydin Olgun.

Gradonačelnik je ponovio da je Gradska uprava u presudnim trenucima pomogla opstanak kluba, često i na štetu drugih sportskih klubova, te da vjeruje da dolaskom investitora dolaze bolja vremena za Čelik ali i za ostale sportske kolektive u Zenici.

Obećavam da ćemo podržavati Čelik sve dok se bude poštovao Ugovor kojeg ste potpisali sa upravom kluba. Građanima i navijačima sam obećao europsku Zenicu i europski Čelik. Zato od vas tražim da klub ustrojite po europskim standardima i da naš Čelik na punom Bilinom polju igra međunarodne utakmice“, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.