Spektakularan doček Nove 2018. na otvorenom u centru Zenice

Uz spektakularni vatromet i u društvu sa jednim od najpopularnijih bendova na Balkanu, grupom Miligram, nekoliko hiljada posjetilaca zeničkog novogodišnjeg programa na otvorenom, dočekalo je Novu 2018. godinu u centru Zenice.

Ovo je druga, nakon više godina, kako je Zenica Zeničanima i gostima u ovom gradu, omogućila da uživaju u živim nastupima i veselom dočeku nove godine uz specijalni novogodišnji program, koji je ovaj put tehnički organizovala Radio-televizija Zenica, uz visoko pokroviteljstvo Gradske uprave.

Od jučer u podne, pa sve do prvih sati Nove 2018. Zeničani su učestvovali u ovom jedinstvenom događaju, priređenom najprije za najmlađe, a zatim i za brojne fanove popularnog Miligrama.

Da Zeničanima i gostima iz drugih gradova novogodišnja noć bude savršena, pobrinuli su se, osim ekipe Miligrama, zenički bend Gruver, Adna Avdić i DJ Kerim. Moderatori programa bili su voditelji RTV Zenica, Edin Sinanović, Mirnesa Imamović i Almir Hadžajlić Labud.

U prvim minutama Nove 2018. godine, gostima se obratio gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

-Ovogodišnji doček Nove godine u Zenici je dokaz da hrabri ljudi uz malo odricanja mogu postići mnogo. Hvala svima koji su omogućili da ovaj grad oživi. Nema niko pravo da mladosti oduzme veselje i radost!, – poručio je u novogodišnjoj čestitci građanima gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, pozivajući sve građane da budu odlučniji i hrabriji kako bi sebi i svojim bližnjima omogućili bolji život u Novoj 2018.

Svi koji su u novogodišnjoj noći učestvovali u nagradnoj igri najluđe fotografije iz najluđe noći, ušli su u izbor za vrijedne nagrade, koje će RTV Zenica dodijeliti u prvim radnim danima Nove 2018. godine.

SRETNU NOVU 2018. ŽELE VAM RTV ZENICA I ZENICAINFO!