Pomozimo Zeničanki Safeti Duraković

Zeničanka Safeta Duraković, u teškom je zdravstvenom stanju. Prije tri godine potpuno joj je otkazala funkcija oba bubrega, zbog čega je na strogom režimu hemodijalize, koju zbog nemogućnosti kretanja, prima kod kuće i to čak četiri puta dnevno. S obzirom da su joj sve fukcije organizma za to vrijeme dramatično oslabile, vezana je za krevet, a njeno stanje sve je gore.

Safeta živi u Kaknju sa suprugom i kćerkom. Ova porodica je odnedavno u sistemu podrške koje oboljelima u BiH pruža Mreža udruženja ‘Mali ljudi velikog srca’. Aktivisti Mreže su je povezali sa turskom klinikom Acibadem, na kojoj će biti moguće obaviti transplantaciju bubrega. Uslov je prikupljen prvi iznos od 30.000 eura potreban da se pokrenu procedure oko planiranja operacije.

Apeluju na dobre ljude, koji mogu pomoći, da učestvuju u prikupljanju sredstava za pomoć u liječenju 52-godišnje Safete Duraković.

Objavljujemo ovaj apel, broj žiro-računa i kontakt brojeve telefona porodice Duraković u nadi da ćete im pomoći da prikupe sredstva potrebna za intervencije u Turskoj.