DF Zenica: Lako je tuđim gloginje mlatiti

– Uvališe nam hidroelektranu kod Vranduka, termoelektranu na gas sa Kinezima, GGM, akcize, a neki dan nam sagradiše malo puta i mostić, tri godine poslije poplava u Topčić Polju kod Zenice. Dadoše si zahvalnicu za uspješan rad i nova postignuća. Štrihiraše Topčić Polje na spisku za sljedeće izbore i zaokružiše “ovi su naši”.

Zaokruženi su i oni iz Vranduka, zbog hidroelektrane i ine mjesne zajednice u Zenici zbog termoelektrane i GGM-a. Kupljeni, a sve našim parama, – navodi Kantonalni odbor Demokratske fronte Zeničko-dobojskog kantona u današnjem saopštenju za javnost, ističući činjenicu da su sve ove projekte, kroz poreze, razne doprinose, takse i akcize plaćali građani, a ne Stranka demokratske akcije, kako se želi predstaviti u javnosti.

– Istina je da od naših para sebi isplaćuju i za odvojeni život, a nisu odvojeni ni od čega osim od nas. Isplaćuju oni sebi i redovno plate zadnje tri godine, svaki mjesec, a ukupno su radili samo 25 ili 30 dana. Rudar za životni vijek, do penzije ukupno zaradi 350. 000 KM, a parlamentarac u FBiH za 25 sjednica, u tri godine, 200.000 KM. Ako je ovo istina, što se ne udružiše SDA-ovci i onda onaj most sa početka ovog teksta ne sagradiše svojim parama, ne našim, pa si onda serbez ne dodjeliše zlatne značke, a prisutni narod ne počastiše pitama i kolačima, koje su njihove žene napravile svojim rukama za tu prigodu. Dno dna, što reče Đole u najnovijoj pjesmi. Lahko je tuđim gloginje mlatit’, – dodaje Demokratska fronta Zenica.