Uspješan finiš 2017. Karate kluba ‘Rei’

Karate klub “Rei” Zenica održano je polaganje u sekciji Kluba u Kaknju i u Zenici.

U Kaknju je izašlo 22 kandidata, te su svi položili nova karate zvanja, pa je sekcija Kakanj bogatija za 3 nova predmajstora karatea, a to su Laida Ganibegović, Emina Habibović i Našid Velispahić.

U Zenici u sali OŠ “Vladimir Nazor” na Mokušnicama održano je polaganje za 38 kandidata. Svi su kandidati pokazali izuzetno znanje u tehnikama, katama i borbama. Prisutni roditelji i publika uživali su u izvedbama karatea, te su više nego zasluženo svi položili nova zvanja, uz to dobili smo i nova tri predmajstora karatea. To su Harun Džulabić, Aldin Omeragić i Nefisa Imamović. Komisiju su sačinjavali Sensei Eldin Džulić 5. dan i Anes Karić 2. dan.

Karate klub “Rei” Zenica je u 2017. nastupao na 9 turnira te osvojio 337 medalja i 9 pehara za najuspješniju i najmasovniju ekipu na turnirima.

Na polaganju su uručena priznanja i pehari za najuspješnijeg takmičara u ovoj godini, Anesu Kariću, koji je osvojio preko 40 medalja i 3 pehara na turnirima u Banja Luci, Prijedoru i Zenici, Sumeji Šabanović, sa 20 medalja od čega 10 zlatnih, te peharom najuspješnije takmičarke u Banjaluci.