FOTO: Udruženje ‘Dlan’ Zenica promoviše film ‘S ponosom naprijed’

Udruženje „DLAN“ Zenica, kantonalno udruženje roditelja osoba oboljelih od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa, u proteklih desetak dana sprovodi aktivnosti povodom promocije filma pod nazivom „S ponosom naprijed“, koji je rezultat projekta „Računa se sposobnost, a ne onesposobljenje“.

Film govori o četiri različite životne priče osoba sa invaliditetom, kroz koje se željelo pokazati da oni, iako su osobe s poteškoćama u razvoju, imaju svoje kvalitete, mogu biti dobri učenici, uzorni studenti, ali i zaposlenici i članovi zajednice u kojoj žive.

Promocija filma vrši se u osnovnim školama širom Zeničko-dobojskog kantona. Tako je ekipa filma zajedno sa rukovodstvom Udruženja do sada posjetila nekoliko osnovnih škola na području Zenice, zatim Vareš, Brezu, Maglaj, Zavidoviće, Tešanj, a u planu je i posjeta Visokom i Olovu.

Ovom prilikom ekipa filma i rukovodstvo Udruženja „DLAN“ Zenica zahvaljuje svim školama koje su nas ugostile, učenicima i rukovodiocima kolektiva škola na gostoprimstvu, saradnji i nesebičnoj podršci u realizaciji projektnih aktivnosti.

Treba napomenuti i to da je realizaciju projekta finansirao Savez udruženja osoba sa cerebralnom paralizom Federacije BiH, a promotivne aktivnosti je podržala Vlada ZDK, kroz svoja dva ministarstva i to Ministarstvo obrazovanja i Ministarstvo rada i socijalne politike.

Udruženje „DLAN“ Zenica