Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici organizovao motivacijski program ‘Business Fever’

Asocijacija studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici prošle je sedmice u dvorani Fakulteta, organizovala još jedan projekat pod nazivom “Business Fever”, koji se sastojao od konferencije i radionice, kao i takmičenja u pisanju modela biznis planova. Ovaj projekat je još jednom bio mjesto susreta studenata i istaknutih ličnosti iz sfere preduzetništva na Ekonomskom fakultetu u Zenici. Pozitivni primjeri i zanimljive životne priče su motivisale mlade Zeničane i zasigurno ostavile snažan uticaj na njihov lični i karijerni razvoj, saopšteno iz ove akademske institucije.

Cilj ovakvih manifestacijama je razbiti stereotipe i dokazati da je uspjeh u Bosni i Hercegovini zaista moguć, uz mnogo rada, ljubavi i upornosti.

Učesnici su imali priliku čuti životnu priču Damira Bajraktarevića, mladog i već sada uspješnog poduzetnika, koji se bavi izradom okvira za naočale od drveta, Adise Tufo, dobitnice nekoliko lokalnih i međunarodnih priznanja među kojima je i priznanje “Uspješne žene Bosne i Hercegovine” u kategoriji poduzetništva, te priznanje “Naj Žena 21.veka jugoistočne Evrope”, koje joj je uručeno u Beogradu u decembru ove godine, također u kategoriji poduzetništva i Amara Mušeljića, uspješnog 22-godišnjeg mladića, koji se otrgnuo od letargije i indolentnosti, te koji je prvi u BiH pokrenuo proizvodnju LED sijalica.

Drugog dana je održano takmičenje na temu pisanja modela biznis planova.

Najuspješnijim su proglašeni:

  1. mjesto i vrijedne tablete je osvojila ekipa pod nazivom „BiH Kavs d.o.o“ (Suad Hodžić, Muamer Duratbegović i Adis Bajramović)
  2. mjesto i nagradno putovanje je osvojila ekipa „Baby sitters“ (Almina Čehajić i Dejan Marjanović)
  3. mjesto i poklon pakete kompanije “Vispak” je osvojila ekipa „Otium“ (Dženan Delić i Tarik Šahinović)

Za najboljeg govornika cijelog takmičenja proglašen je Tarik Šahinović.

Ovom prilikom Asocijacija studenata Ekonomskog fakulteta u Zenici, iskazuje zahvalnost menadžmentu Fakulteta, motivacionim govornicima, stručnom žiriju i svim takmičarima, a posebno pobjedničkim timovima.