U Zenici održana tribina Nezavisnog bloka ‘Pokrenuli smo Zenicu, pokrenimo i izgradimo evropsku BiH’

Večeras je u punoj sali Bosanskog narodnog pozorišta zeničkoj javnosti predstavljen Nezavisni blok, nova opcija na političkoj sceni Bosne i Hercegovine.

Uvodničari na javnoj tribini pod nazivom ‘Pokrenuli smo Zenicu, pokrenimo i izgradimo evropsku BiH’ bili su jedan od osnivača Nezavisnog bloka, gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović i predsjednik Stranke, Senad Šepić, zatim ugledni sarajevski neurohirug, doktor Kemal Dizdarević, banjalučki poduzetnik, Darko Jotanović i legenda bh. košarke, Razija Mujanović.

U svom obraćanju članovima i simpatizerima, Fuad Kasumović je istakao da samo hrabrošću i oslobađanjem od straha i zavisnosti od „viših političkih sila“, građani Bosne i Hercegovine mogu naprijed. Retorika trenutno vladajućih nacionalnih stranaka Bosnu i Hercegovinu vodi ka sukobima, a ne prema evropskoj budućnosti, istakao je Kasumović, pozivajući građane da se pridruže novoj političkoj snazi, koja će, kako je kazao, u cijeloj BiH, odlučno i stručno, stvari pokrenuti na bolje.

Večeras je istaknuto da Nezavisni blok građanima želi ponuditi drugačiji, pošteniji, stručniji i odgovorniji pristup u politici.

Novi politički projekat smatra se alternativom postojećim političkim elitama i njihovom načinu vladavine.

Namjera Nezavisnog bloka je da privuče nove, sposobne ljude, one koji do sada nisu imali priliku da se dokažu, te da povede Bosnu i Hercegovinu u evropsku budućnost.

Nezavisni blok osnovan je u Sarajevu, u avgustu ove godine, kada je 60 njenih osnivača izabralo Senada Šepića iz Cazina za prvog predsjednika Stranke.