Kučuković: Osam zeničkih pacijenata ide na liječenje u Tursku

– Prikupljenim novčanim sredstvima kroz apele za pomoć u zadnjih nekoliko mjeseci, u turskoj klinici Ačibadem u periodu od 25. novembra do 16. decembra, organizovali smo potrebno liječenje za dva pacijenta sa prostora Grada Zenice, izjavio je na današnjoj pres konferenciji Alen Kučuković, predsjednik Udruženja „Mali ljudi, velikog srca“, koje se i bavi pružanjem pomoći u liječenju teško oboljelim pacijenatima na prostoru Federacije BiH.

– Ovaj put na liječenje u Istanbul smo odveli zeničke pacijente Zemira Imamovića, kojem su obavljene pripreme za transplantaciju bubruga, kao i Nerminu Spahić, nad kojom je obavljena dijagnostička procedura utvrđivanja oboljenja, zašta je bilo potrebno ukupno 23.000 eura, kao i 19.000 KM, saopšteno je nadanašnjoj pres konferenciji.

Za 21. decembar najavljen je odlazak na liječenje u Tursku i Izudina Isakovića, oftalmološkog i Elvire Šarić, neurološkog pacijenta, takođe iz Zenice, kao i odlazak još šestoro pacijenata sa prostora našeg grada, ali sredinom januara. U cilju sakupljanja novčanih sredstava za dalje aktivnosti za kraj februara najavljena je organizacija i donatorske večere u Zenici. (V.J.)