Iz Vlade ZDK najavljeno potpisivanje Kolektivnog ugovora sa zdravstvenim sindikatom

foto: Arhiva

Tim Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koji je predvodio Dragoljub Brenjo, ministar zdravstva i Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu u Federaciji BiH, KP Zeničko-dobojskog kantona, nakon pregovora su postigli dogovor o svim bitnim elementima Kolektivnog ugovora između ovog sindikata i Vlade ZDK, saopšteno je iz sjedišta Vlade.

U četvrtak, 21.12.2017. godine u 13,00 sati, u Uredu Miralema Galijaševića, premijera Zeničko-dobojskog Kantona će biti upriličeno potpisivanje Sporazuma o usaglašavanju teksta Kolektivnog ugovora između Vlade ZDK i Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu u Federaciji BiH, KP ZDK.

Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona je izrazio zadovoljstvo što je postignut sporazum i sa Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu u Federaciji BiH, KP ZDK, nakon što je već potpisan Kolektivni ugovor sa Samostalnim strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije.

Na ovaj način Vlada ZDK je ispunila obećanje da će u mandatnom periodu poboljšati socio-ekonomski status zaposlenih u zdravstvu kao i uvjete rada, kaže se u saopštenju iz Vlade ZDK.

S obzirom na najavu iz Vlade, iz Nezavisnog strukovnog sindikata su poručili da je generalni štrajk najavljen za sutra u Kantonalnoj bolnici Zenica odgođen.