Zeda: Odlični rezultati drvo-prerađivača u Zenici

Zenička razvojna agencija ZEDA u saradnji sa Udruženjem poslodavaca i Upravom Grada Zenice, u cilju sagledavanja mogućnosti za unapređenje saradnje i jačanje konkurentnosti preduzeća, predstavila je danas rezultate obavljene analize drvnog sektora na prostoru ovog grada.

-Analiza je urađena u sklopu EU Prolokal programa podrške razvoju malih i srednjih preduzeća, kojeg finasira Evrpska unija i Vlada Njemačke, a procjene koje smo uradili govore o konkurentnosti zeničkih firmi u industriji namještaja, – navodi Nedim Sinanović, jedan od menadžera EU Prolokal programa, ističući da se radi o dobrim firmima i njihovim odličnim proizvodima, koje trebaju podršku u rješavanju određenih prepreka koje im stoje na putu razvoja.

-U dogovoru sa ovim firmama mislim da ćemo moći definisati i vrlo konkretne aktivnosti na polju naše buduće asistencije u cilju rješavanja njihovih teškoća, a ZEDA mora naći način, resurse i sredstva kako bi im pomogla da teškoće prevaziđu, – navodi Senad Pašalić direktor Agencije. (V.J.)