Trideset srednjoškolaca na praksi u ArcelorMittalu Zenica

U prostorijama kompanije ArcelorMittal Zenica danas je održano uvodno predavanje za 30 srednjoškolaca koji će do kraja ove školske godine u pogonima Kompanije
obavljati svoj praktični dio nastave.

Rezultat je to nedavno potpisanog sporazuma između ArcelorMittal Zenica i zeničkih srednjih škola za tehnička zanimanja, koji omogućava učenicima da osim teorijskog znanja koje stječu u školi, dobiju i neophodna praktična iskustva i vještine.
Na taj način nastavni proces bit će značajno unaprijeđen a učenici će po završetku srednje škole biti mnogo spremniji za radna mjesta koja ova industrija nudi.

Danas je ova grupa mladih ljudi, koji dolaze iz Mješovite srednje industrijske škole i srednje mješovite škole „Mladost“ iz Zenice, dobila prvu poduku iz oblasti zaštite na radu, koja je od izuzetne važnosti u ArcelorMittal Zenica, kako bi bili spremni za ulazak u pogone. Tijekom praktičnog rada, svaki učenik će dobiti svog mentora, uposlenika Kompanije, koji će mu pokušati prenijeti što više znanja iz različitih oblasti proizvodnog procesa, saopšteno je iz kompanije ArcelorMittal Zenica.