Pojedinačno prvenstvo FBiH u klasik kuglanju održano u Kaknju

Proteklog vikenda Kakanj je bio domaćin kuglašima Federacije BiH. Na rasporedu je bilo Pojedinačno prvenstvo FBiH u klasik kuglanju za seniore.

Iako je ovo trebao biti najmasovniji skup kuglaša, za takmičenje su se prijavila svega 22 igrača, predstavnika 7 klubova. Federalni savez ima oko 150 registrovanih igrača i tužno je bilo vidjeti da na takmičenju nema igrača iz Mostara, Visokog ili Tuzle, a na dolazak su se po očajnim vremenskim uslovima odvažili igrači iz Bihaća, koji su 6,5 sati putovali do Kaknja.

Briljirali su kuglaši iz Kaknja, koji će na drzavnom prvenstvu imati 4 predstavnika, a pored njih na prvenstvo su se plasirali i po jedan igrač Vogošće, Željezničara, Tomislavgrada i Posušja.

Prvak Federacije BiH u klasik kuglanju za sezonu 2017./2018. je sasvim zasluženo Muamer Bešić iz ekipe Rudar Kakanj.

KK Čelik Zenica je imao tri predstavnika. Mišo Hreščak je nakon prvog dana takmičenja zauzimao sjajno 10-to mjesto s vrlo malim zaostatkom za osmoplasiranim na tablici. Medjutim, drugog dana nije bio na nivou, trema i lagani pad koncentracije su odradili svoje i na kraju je Mišo zauzeo, ipak odlicno, 15-to mjesto. Na 18-toj poziciji je bio Abdul Aziz Kahrimanovic, a Kenan ćurovac je podbacio i na kraju je zauzeo poziciju 21.

Nastavak sezone je 11. februara utakmicama 8. kola Federalne lige. (M.P.)