Donatorsko veče za ‘Papirnu’

Zenica bi uskoro uz Sarajevo i Tuzlu trebala biti treći grad u BiH sa modernom gimnastičkom dvoranom.

U toku su radovi na rekonstrukciji gimnastičke dvorane Partizan na Papirnoj. Projekt vrijedan više od 100.000 KM Sportsko društvo Winner finansira uglavnom vlastitim sredstvima. U rekonstrukciju i instaliranje novog grijanja uloženo je 50.000 KM, dok će iz Holandije dobiti opremu u vrijednosti 50.000 KM, čime će biti stvoreni uslovi za trenažni rad i omasovljene ovog sporta u Zenici.

Sinoć je u organizaciji sportskog društva Winner održano donatorsko veče za sanaciju dvorane na Papirnoj. Donatorskoj večeri prisustvovao je veliki broj zvanica iz političkog, kulturnog, sportskog i javnog života Zenice. Tim Sportske škole sastavljen od 14 profesora tjelesnog odgoja zahvalio se prijateljima i donatorima na podršci u ovom projektu. Tom prilikom uručene su i zahvalnice pojedinicima i firmama koje su pomagale Sportsku školu od samog osnivanja prije sedam godina. Projekat je podržala i Gradska uprava Zenice i to sa ugovorom na korištenje dvorane u narednih deset godina, sa oslobođenim plaćanjem rente, koja će se usmjeriti na tekuće obaveze iz biznis plana.

Donatorskoj večeri prisustvovao je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, kome je takođe uručena zahvalnica za podršku radu i razvoju sportskog društva Winner iz Zenice. (M.P.)