U toku obnova gimnastičke dvorane ‘Papirna’

Sportsko društvo Winner Zenica započelo je projekat obnove gimnastičke dvorane “Partizan”na Papirnoj. Rekonstrukcija dvorane će omogućiti uslove za trening više od 200 mladih Zeničana, koji će učiti prve gimnastičke pokrete. Gimnastičku sekciju trenutno pohađa više od 150 članova Sportske škole uzrasta od 4 do 10 godina, a još blizu 50 roditelja čeka da upiše svoju djecu na gimnastiku.

Projekt vrijedan više od 100.000 KM Sportsko društvo Winner finansira vlastitim sredstvima. U rekonstrukciju i instaliranje novog grijanja uloženo je 50.000 KM, dok će iz Holandije dobiti opremu u vrijednosti 50.000 KM, čime će biti stvoreni uslovi za trenažni rad i omasovljene ovog sporta u Zenici.

Podršku projektu je dala i Gradska uprava Zenice i to sa ugovorom na korištenje dvorane u narednih deset godina, sa oslobođenim plaćanjem rente, koja će se usmjeriti na tekuće obaveze iz biznis plana. Podršku u realizaciji ovog projekta obećali su i Federalno ministarstvo kulture i sporta, te Zeničko-dobojski kanton.

Završetkom rekonstrukcije Zenica će nakon Sarajeva i Tuzle biti treći grad u BIH sa gimnastičkom dvoranom. (M.P.)