Zlatna nagrada za predstavu “Moja fabrika”

“Zlatna statua Vijećnice i Grada Brčko” za najbolju predstavu 34. susreta pozorišta BiH, koja je proteklih dana održana u Brčkom, dodijeljena je predstavi “Moja fabrika”, rađenoj prema tekstu istoimene monografije zeničkog pisca i novinara, Selvedina Avdića, u režiji Selme Spahić i produkciji Bosanskog narodnog pozorišta.

Selma Spahić je dobila i nagradu za najbolju režiju za ovu predstavu.

Stručni žiri Festivala sačinjavali su Ljiljana Blagojević, Anja Šovagović Despot i Almir Imširević, koji su donijeli jednoglasnu odluku kod proglašenja pobjednika dramskog stvaralaštva.

Na 34. susretima pozorišta BiH, uz moto “Teatar u gradu – grad u teatru”, odigrano je osam predstava iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije.

“Grand prix” nagrade

“Grand prix” ovogodišnjih pozorišnih susreta u Brčkom za najbolju žensku ulogu jednoglasno je dodijeljena Anici Dobra, za ulogu majke Soje u predstavi „Hipnoza jedne ljubavi“, autora Dušana Kovačevića.

Za najbolju mušku ulogu “Grand prix” nagrada je dodijeljena Borku Periću, za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi „Ustav republike Hrvatske“, autora Ante Tomića i Rajka Grlića.

“Grand prix” za najbolju predstavu dodijeljena je predstavi „Hipnoza jedne ljubavi“, autora Dušana Kovačevića.