MUP ZDK: Pronađena droga u Srpskoj mahali i Poslovnoj zoni Zenica

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 22.09.2019. godine, u 17:00 sati, u ulici Srpska mahala, službenici policije su izvršili legitimisanje i pregled lica K.A., iz Travnika, kojom prilikom su kod istog pronađene tri tablete koje svojim izgledom asociraju na tablete sa psihotropnim supstancama i čije držanje nije dozvoljeno. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok je lice K.A. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 22.09.2019. godine, u 20:30 sati, u Poslovnoj zoni Zenica, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica K.A., iz Žepča, kod kojeg je tom prilikom pronađena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Na području kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojim je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.