20 novih asistenata u nastavi potpisalo ugovore

20 osoba, obučenih za rad s djecom, danas su potpisali ugovor o sufinansiranju zapošljavanja, za rad s djecom sa poteškoćama u razvoju u osnovnim školama, na području ZDK.

Obzirom da postoji velika potreba za asistentima u nastavi, koji će pomagati djeci sa posebnim potrebama, ovaj projekat se realizuje drugu godinu zaredom.

„Pristup obrazovanju kada su u pitanju djeca sa posebnim potrebama, do sada nije bio adekvatan. Sada će asistenti raditi sa njima kako bi im pomogli da se prilagode društvu, nastavi, učenju, obrazovanju, a kasnije i tržištu rada“, izjavio je direktor Službe za zapošljavanje ZDK Anto Pešić.
Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK donijelo je odluku o tome koji profili asistenata u nastavi su potrebni, te su ove godine primljeni socijalni radnici, pedagozi, učitelji, nastavnici i odgajatelji.

Ugovori su potpisani na devet mjeseci, za školsku 2019./2020. godinu, dok će za narednu školsku godinu, naknadno biti utvrđeni modaliteti, kako bi se nastavilo sa ovakvim projektom. Vrijednost ovog projekta je 81.000 KM. (Azra Dizdar)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime