Press u NK Čelik: Uz podršku navijača do pobjede protiv Željezničara

Nogometaši Čelika prijatno su iznenadili svoje navijače na startu ovogodišnje sezone. U tri prva kola koja su ujedno bila i derbiji upisali su dvije pobjede i jedan remi.

Trenutno su sa 7 bodova na diobi prvog mjesta sa Sarajevom i Željezničarom. I utakmica 4. kola donosi još jedan derbi. Na Bilino polje sutra stiže Željezničar. Zbog gostovanja Sarajeva u Zenici, crno-crveni su proteklih dana trenirali na Kamberovića polju. Međutim, to nije umanjilo dobru atmosferu i pobjednički duh .

„Sutra igramo protiv jedne važne ekipe. Bit će to teška utakmica, ali, računajući na podršku naših navijača, vjerujem da ćemo pobijediti. Naša je prednost što igramo kući, pred našim navijačima. Mi želimo pobjediti i  zadržati uspješan niz. Na ovoj utakmici moramo imati sto posto spremne igrače“, izjavio je na današnjoj press konferenciji trener Čelika Hasan Ozer.

Ozer je istakao da će tek nakon današnjeg treninga kompletirati tim za sutrašnju utakmicu. Za sada je upitan jedino nastup  Ljubiše Pecelja. Njega bi za poziciju lijevog bočnog  prema najavama trebao zamjeniti Paragvajac Carlos.

Zenička publika sa nestrpljenjem iščekuje i prvi  ovosezonski pogodak napadača Harisa Dilavera.

„Iza nas su tri veoma zahtjevne utakmice koje smo dobro odradili. Cijelu sedmicu smo marljivo trenirali. Očekujemo puno Bilino polje, znam da ćemo dati sve što je do nas. Dat ćemo maksimum i nadam se da ćemo i pobijediti“, izjavio je na današnjoj press konferenciji  Haris Dilaver.

Prema najavama iz uprave u prodaju je pušteno 12.000 ulaznica za susret Čelik-Željezničar. Utakmica se igra sutra, 10. avgusta sa početkom u 19 sati.(Mirsad Pripoljac)