Gradonačelnik Kasumović i Aydin Olgun razgovarali o evropskim ambicijama NK Čelik

Turski investitor u NK Čelik, Aydin Olgun posjetio je danas gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića. U prijateljskom razgovoru gospodin Olgun zahvalio se gradonačelniku Kasumoviću za podršku koju pruža projektu ozdravljenja zeničkog kluba, te napomenuo da je od ulaska na stadion Bilino polje i u upravljačke strukture kluba, u NK Čelik uložio više od 2,5 miliona KM.

“Naš cilj je jak Čelik na temeljima vlastite akademije. Učinit ćemo sve da ove sezone izborimo plasman u Europsku ligu, a u narednoj sezoni cilj nam je titula prvaka BiH”, kazao je Olgun.

Tokom sastanka razgovano je o pribavljanju neophodnih dokumenata za početak realizacije projekta izgradnje Akademije NK Čelik na lokalitetu Plandište – Kamberovića čikma.

S druge strane, gradonačelnik Kasumović iskazao je zadovoljstvo zbog povratka navijača na tribine Bilinog polja i uopšte pozitivne atmosfere oko NK Čelik.

“Gospodin Olgun po dolasku u Čelik bio je suočen sa problemom zbog velikih potraživanja od strane bivših igrača, trenera, povjerilaca i drugih koji su se kleli u ljubav prema Čeliku, a od njega su naplatili svaku marku i zahvaljujem mu se što je smogao snage i sredstava da sve to prevaziđe. Čelik je jedan od simbola Zenice i iskreno se nadam da će ekipa u nastavku sezone igrati zapaženu ulogu i činiti sretnima navijače i građane Zenice”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.