Zenica domaćin G1 turnira u teakwondo-u koji će okupiti oko 1000 boraca

Potpisanim sporazumom između Teakwondo Saveza Federacije i predstavnika Grada Zenice, zenička Arena bit će domaćin još jednom vrhunskom sportskom događaju.

Naime, od 11. do 13. oktobra održat će se G1 turnir u teakwondo-u na kojem će takmičari sakupljati bodove za Olimpijske igre, što ga čini izuzetno važnim za 800 do 1000 takmičara koliko se očekuje da će nastupiti.

“Po prvi put turnir ovog ranga se održava u našoj zemlji i mi kao Savez smo morali izdvojiti dosta sredstava kako bi dobili organizaciju ovakvog događaja. Takmičari dolaze iz cijelog svijeta i s obzirom da je kraj godine smatram da će doći dosta kvalitetnih pojedinaca”, rekao je Samir Šarić predsjednik Teakwondo saveza Federacije BiH.

Punu podršku organizaciji ovog događaja dao je i Grad Zenica.

“Zenica je i ovaj put kroz Gradsku Arenu stavila na raspolaganje svoje resurse Savezu i svi smo tu da pomognemo na bilo koji način i ja vjerujem da će ovo biti još jedan vrhunski turnir koji će se održati u Zenici”, rekao je Kenan Uzunović, stručni saradnik za sport u Gradskoj upravi.

Da ne ostane sve samo na organizaciji, pobrinut će se i takmičari iz Zenice i već se radi na njihovoj pripremi kako bi nastupili na ovom događaju, kaže Emir Skopljak iz Teakwondo kluba Zenica.
“Mogu reći da sam presretan. Kad je u pitanju G1 turnir mogu slobodno kazati da je ovo treće takmičenje po rejtingu, odmah iza Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva. Mi ćemo ovo iskorisiti na loklanom nivou i predstavit ćemo se sa nekoliko takmičara”, kazao je Skopljak. (Nedžad Glibo)