Nogometaši Čelika otputovali u Tursku

Nakon desetodnevnih priprema u Zenici nogometaši Čelika otputovali su na pripreme u turski grad Bolu, gdje će ostati naredne dvije sedmice.

U autobusu koji je odvezao igrače na aerodrom u Sarajevu našlo se 25 nogometaša i pet članova stručnog štaba. Novi šef stručnog štaba Hasan Özer, ekipu će dočekati u Turskoj. Među putnicima su i Haris Dilaver te kapiten Fenan Salčinović, kojima su istekli ugovor i nisu ih još produžili. Pomoćnici Almir Seferović i Ibrahim Hodžić zeničku će ekspediciju, sa još nekoliko igrača, dočekati na sarajevskom aerodromu.

„Kostur ekipe ostao je isti kao i prošle sezone“, kazao je Ševko Okić pred odlazak u Tursku. Dodao je  da su dosadašanje pripreme i upoznavanje s trenerom prošli u najboljem redu te da se nada da će se dobro spremiti na pripremama u Turskoj.

Spisak igrača za pripreme u Turskoj: Bojan Pavlović, Adis Nurković, Fikret Karajbić (golmani), Almir Čubara, Vedran Vrhovac, Tarik Isić, Enio Zilić, Petar Raguž, Ivan Livaja, Ljubiša Pecelj, Marko Perišić, Nermin Jamak, Nikola Baban, Anel Dedić, Vladimir Grahovac, Selim Žuna, Ermin Huseinbašić, Ševkija Resić, Ševko Okić, Fenan Salčinović, Haris Dilaver, Almir Aganspahić, Nermin Hajdarević, Ante Blažević i Aidin Mahmutović.

Prema ranijim najavama trenera Hasana Ozera, Čelik će u Turskoj odigrati najmanje tri kontrolne utakmice. (Mirsad Pripoljac)