Omladinske selekcije ŠR Čelik junior učestvuju na turniru u Slavonskom Brodu

Osvajanjem trećeg mjesta u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH, Škola rukometa Čelik-junior napravila je do sada najveći uspjeh od osnivanja 2009. godine.

Prvenstvenu pauzu će iskoristiti za rad sa mlađim kategorijama, za školu rukometa, i učešće na međunarodnim turnirima. Iz njih su turniri u Hadžićima i Čapljini. Ovog vikenda u Slavonskom Brodu sa tri selekcije dječaka rođenih 2004., 2006. i 2008. godine takmičiće se sa ekipama iz Austrije, Srbije, Njemačke i Hrvatske. Škola rukometa Čelik junior biće jedini predstavnik iz BIH.

„Idemo na poziv naših prijatelja iz Slavonskog Broda na jedan veoma jak međunarodni turnir. Prošle godine smo postigli solidan rezultat. Vjerujem da ćemo ove godine biti još bolji. U planu su nam još turniri u Kraljevu i Bjelovaru. Uporedo sa nastupima maksimalnu pažnju smo posvetili i školi rukometa za dječake rođene od 2006. do 2012. godine. Svi su dobro došli. Rad sa mlađim kategorijama jeste i najteži dio posla u rukometu, ali mi smo uvjereni da samo tako možemo stvoriti jake i ostale selekcije“, izjavio je pred odlazak u Slavonski Brod Vladimir Zeljko, menadžer i trener Škole rukometa Čelik junior.

Kako je najavio Zeljko, Međunarodni turnir prijateljstva za mlađe kategorije ove godine doživjeće još jedno izdanje. Termin turnira će biti promijenjen i biće održan od 16. do 18. avgusta, uz učešće ekipa iz regiona.

U narednoj sezoni seniorsku ekipu ŠRČelik-junior očekuje učešće u Jedinstvenoj rukometnoj ligi Federacije koja bi trebala startati od jeseni. Ambicije su kako kaže Vladimir Zeljko, ponovo vrh tabele. (Mirsad Pripoljac)