FOTO: Rođendan uz generacije koje su uz Radio Zenicu od osnivanja

RTV Zenica danas je podijelila radost obilježavanja 50. godina postojanja Radija Zenica i sa korisnicima zeničke JU „Dom za stara lica“.

Doček i dobrodošlica generacija koje su Radio Zenicu slušale i prvih godina njenog postojanja, od 1969. godine, ostaće u pamćenju naše ekipe, koja je rođendanskom tortom u obliku radija sve prisutne podsjetila na minule decenije, kada se podrazumijevalo da se slušaju i prate emisije Radija Zenica. U razgovoru sa ljudima treće, zlatne dobi, koji borave u ovoj ustanovi, saznali smo da su im naše radijske frekvencije bile izvor informacija iz svih životnih segmenata. Napominju da se tada drugačije živjelo i radovalo.

Među njima ima i onih koji  se sjećaju legendarnih rođendanskih koncerata 80-tih godina prošlog vijeka, vremena kada su se uspješno koristile tehnologije koje se već dugo smatraju zastarjelim i pripisuju zaboravu. Radio Zenica svojim predanim radom, upornošću i prevazilaženjem svih prepreka, opstala je pola vijeka i zadržala svoje slušaoce. Slogan „Vjernost za vjernost“ pokazao se obostranim pa tako, uz nove moderne tehnologije mnogi zeničani ne izostavljaju naše poznate frekvencije 106,6 i 103 MHz. Radio Zenica osnovana je 20. juna 1969. godine, na inicijativu Skupštine Opštine Zenica i u okviru Novinsko-izdavačkog propagandnog preduzeća „Naša riječ“. (Zijada Ramić)

Pogledajte foto galeriju sa današnjeg druženja u JU Dom za stara lica.