Grad Zenica pomaže mala i srednja preduzeća

Oko 50 aplikanata Javnog poziva za dodjelu podsticaja iz Programa mjera za unapređenje privrede za 2019. godinu na području Grada Zenica, potpisalo je danas ugovore sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem.

„Od jučer su na raspolaganju privrednicima Zenice i kreditna sredstva BBI banke, u aranžmanu u kojem će kamate otplaćivati Grad Zenica. Sve to radimo kako bismo unaprijedili privredu grada. Poticaji koje su dobili privrednici dakle jedna je od mjera koje radi Gradska uprava sa Privrednim savjetom u saradnji sa Udruženjem privrednika Grada Zenica. Ohrabrujemo ih u nastojanju da oživimo privredu Zenice“, kazao je gradonačelnik.

Suada Kavaz, vlasnica preduzeća Žaluzine Style, i Dijana Mehičić, vlasnica agencije Dar prirode, izjavile su nakon potpisivanja da im je drago što konačno neko misli i na privrednike, posebno mala i srednja preduzeća, te da će im značiti ova sredstva. Mehičić je istakla da se nada da će u budućnosti ona biti veća i da će poticaji privrednicima omogućavati u kontinuitetu, dok Kavaz napominje da će iskoristiti kreditna sredstva BBI banke, te proširiti proizvodnju u halama u Poslovnoj zoni, te svakako sa sadašnjih 20 povećati broj zaposlenih. (Alma Huskić)