Međunarodni atletski miting u Zenici

Ljubitelje atletike u Zenici i BiH sati dijele do početka Desetog međunarodnog atletskog mitinga Zenica 2019.

Na atletskim poligonima Kamberovića polje u toku su završne tehničke pripreme. Zenički hram kraljice sportova spreman je da ugosti atletičare i atletičarke iz 25 zemalja, ukupno 152 učesnika. Prema najavama organizatora ovogodišnje izdanje biće po mnogo čemu specifično.

„Pripreme su u završnoj fazi, ostali su samo još detalji a upravo detalji daju cjelokupnu sliku o cijeloj manifestaciji. Uglavnom one ciljeve koje smo sebi postavili, očekujem da smo ih ispunili. To će nam sutrašnji dan i potvrditi. Računamo da ćemo organizovati najbolji miting do sada, jer nas jubilej to i obavezuje”, izjavio je na današnjoj press konferenciji Suad Kaknjo, predsjednik Organizacionog odbora mitinga.

Prvo ime mitinga je svjetski poznata altetičarka Ivana Španović, vlasnica največih svjetkih medalja. Kugla, disk u obje konkurencije, 800 m, 100 m prepone samo su neke od disciplina u kojima će učestvovati svjetski poznata imena atletike. Iako atletičari tempiraju formu za Svjetsko prvenstvo u Dohi početkom oktobra, raduje dobra forma zeničkih zvijezda: Amela Tuke, Dejana Mileusnića, Abedina Mujezinovića i Mesuda Pezera.

“Ne želim danas mnogo da obećavam i da pričam. Sutra ću pokazati koliko vrijedim. Biću zadovoljan da bacim svoj lični ovosezonski rekord. Moj cilj je da pobijedim samog sebe i da ispunim Olimpijsku normu 21,10 m na svom stadionu pred svojom publikom”,poručio je najbolji bh bacač kugle, Mesud Pezer.

Miting će početi u 15,30 sati disciplinom kladivo za žene. Ceremonija svečanog otvaranja manifestacije je u 17 sati. Nakon toga u 17,25 na programu je kugla, dok je veliko finale mitinga u 18,30 sati kada počinje trka na 800 m. Ulaz na Deseti međunarodni atletski miting Zneica 2019 biće slobodan. (Mirsad Pripoljac)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime