Italijani uvjereni u pobjedu protiv Zmajeva, očekuju iznenađenja Prosinečkog

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Torinu od 20:45 sati igra četvrtu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv selekcije Italije, a domaći mediji uoči utakmice nimalo ne sumnjaju u novu pobjedu Azzurra.

Posebnu pažnju posvetili su Juventusovoj zvijezdi Miralemu Pjaniću, koji će igrati na “domaćem” terenu i protiv dosta svojih saigrača iz Stare dame.

Od selektora Roberta Mancinija očekuju da će malo izmijeniti sastav u odnosu na utakmicu protiv Grčke te da će u vrhu napada igrati Insigne, Belotti i Bernardeschi.

Na golu će biti Sirigu, u posljednjoj liniji Emerson, Chiellini, Bonucci i Florenzi, dok bi u sredini terena igrali Verratti, Jorginho i Pellegrini.

Također, očekuju kako će i selektor Robert Prosinečki izvršiti nekoliko izmjena, a najviše u sredini terena gdje se vraća Pjanić nakon suspenzije. Osim njega u sredini terena se očekuju Sarić, Vrančić, Gojak i Višća, dok se ostatak prema mišljenju italijanskih medija, neće puno mijenjati .Tako se u prvom timu očekuju još Šehić, Bičakčić, Šunjić, Zukanović, Ćivić i kapiten Džeko, Podsjetimo, utakmica između Italije i BiH igra se večeras u Torinu s početkom od 20:45 sati.

izvor: Klix.ba