Gradonačelnik Kasumović primio poštenjačinu Mirsada Šahinovića

Zeničane je nedavno oduševio humani gest šezdesetogodišnjeg Mirsada Šahinovića koji je, uprkos svojoj nezavidnoj finansijskoj situaciji, poslušao vlastito srce i pronađeni novac u iznosu od oko 16.000 maraka pošteno vratio pravom vlasniku. Na ovaj pošteni potez nije ostao imun ni zenički gradonačelnik, Fuad Kasumović.

„Ovo je najpozitivnija priča otkako sam ja gradonačelnik Zenice. Ni veoma teško vrijeme ni nedostatak morala nisu motivisali Šahinovića da poklekne. Zbog toga je Grad odlučio da gospodina Šahinovića nagradi za ovaj humani gest sa 1000 KM. Nadam se da će ova priča podstaći i ostale naše sugrađane da svakodnevno proizvode pozitivne priče“, poručuje Kasumović.

A poštenjačina u duši, kakav i jeste Šahinović, je vrlo skromno prihvatao pohvale.

„Drago mi je da sam svojim potezom doprinio, kako gradonačelnik reče, pozitivnim zeničkim pričama. No, svoj potez smatram isključivo ispravnim i normalnim. U tome ne bi trebalo biti ništa neobično niti vrijedno medijske pažnje“, tvrdi Šahinović.

Mirsadov potez nagnao je zeničkog gradonačelnika na tvrdnju da je upravo Šahinović bolji od bilo kojeg političara, naglašavajući da se i danas dokazalo da se itekako isplati biti pošten. Šahinoviću će novac biti uplaćen čim dostavi podatke svog žiro računa. (Lamija Pojskić)