EKSKLUZIVNO: Ivana Španović predvodi brojne atletske zvijezde na 10. jubilarnom međunarodnom mitingu u Zenici

Jubilarno 10. izdanje Međunarodnog atletskog mitinga održaće se 12. juna na atletskim poligonima Kamberovića polje sa početkom 16:30 minuta.

Na čelu organizacionog odbora najkvalitetnije atletske manifestacije u ovoj godini u našoj državi je Suad Kaknjo. Osim njega u operativnom timu su Nedžad Heco, predsjednik kluba, Aziz Kevelj, direktor mitinga i Elvir Krehmić, sportski menadžer .

„Već osam mjeseci intezivno radimo na pripremama za miting. Imamo do sada dosta prijava i ja se nadam da ćemo nadmašiti prošlogodišnji miting, kao po kvalitetu tako i po broju učesnika. Na listi prijavljenih imamo dosta osvajača evropskih i svjetskih medalja. Srbijanski mediji su već objavili  vijest da je jedna od najboljih svjetskih atletičarki Ivana Španović načelno potvrdila dolazak u Zenicu. Uz nju i naše najbolje atletičare ja sam uvjeren da ćemo organizovati kvalitetnu atletsku manifestaciju“, izjavio je ekskluzivno za Zenicainfo.ba, Elvir Krehmić, sportski menadžer mitinga.

Iako organizaciono i finansijski još uvijek nisu na nivou sličnih manifestacija u regionu, poput Hanžekovićevog mitinga u Zagrebu, u Atletskom klubu Zenica desetu godinu zaredom organizatori su najkvalitetnije atletske manifestacije u BIH.

„U goste nam dolaze atletičari koji sa svojim rezultatima mogu nastupiti i na Dijamantskoj ligi i mogu parirati najboljim svjetskim imenima, to je skoro pa sigurno. Tu su i naši olimpijci i osvajači medalja: Amel Tuka, Mesud Pezer, Hamza Alić, Abedin Mujezinović, Dejan Mileusnić i nekoliko mladih bh. atletičara. Međunarodni atletski miting Zenica je po kvalitetu davno prevazišao granice naše države, i spadamo u red onih najboljih u regionu“, optimističan je sportski menadžer mitinga Elvir Krehmić.

Na ovogodišnjem jubilarnom izdanju očekuje se učešće oko 150 najboljih atletičara i atletičarki iz regiona. Takmičenja će se održati u 8 disciplina u muškoj i 7 u ženskoj konkurenciji. Organizator je za deset najvrednijih rezultata po IAAF tablicama pripremio bogat nagradni fond u visini od 4.700 eura. Dok će po tri prvoplasirana u svim disciplinama također biti novčano nagrađeni. (Mirsad Pripoljac)