FOTO: 42. godišnjica Srednje muzičke škole Zenica i 30. godišnjica Kamernog simfonijskog orkestra

Sinoć je u velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, JU Srednja muzička škola svečanim koncertom proslavila 42 godine uspješnog pedagoškog i umjetničkog rada.

Pored jubileja Srednje muzičke škole, i Kamerni simfonijski orkestar proslavio je 30 godina postojanja, koji je svojim kvalitetom postao nezaobilazna okosnica svih umjetničkih i muzičkih dešavanja u našem gradu.

Direktor SMŠ Ajdin Karahođa rekao je da je škola uspješno organizovala Kantonalno takmičenje u muzici, a pored toga učenici su ostvarili zapažene rezultate na federalnim i internacionalnim takmičenjima.

„Ovaj koncert je kruna i završnica našeg rada u ovoj školskoj godini, gdje smo objedinili tri orkestra i to orkestar harmonika JU SMŠ Zenica, Kamerni simfonijski orkestar i mješoviti orkestar JU SMŠ, kao i mješoviti hor osnovne i srednje škole“, kazao je za Zenicainfo.ba direktor Karahođa.

„Ovo je prilika da se zahvalimo našim profesorima koji su otišli u penziju, ali i dalje prate naš rad i učestvuju u njemu, kao i našim prijateljima i partnerima sa kojima godinama surađujemo“, dodao je on.

Na koncertu je učestvovalo preko stotinu učesnika, a mogla su se čuti klasična umjetnička muzička djela, kao i prilagođene moderne muzičke numere.

Da se umjetnost cijeni u našem gradu i da su ovakvi koncerti potrebni, pokazala je to i sinoć puna velika sala Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. (Mehida Spahić)