Najuspješnija sezona ŠR Čelik junior od osnivanja

Ligaški dio takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH bliži se kraju. Ostala su još dva kola sa kojima će biti okončana takmičarska sezona. Za mlađeg zeničkog ligaša, Školu rukometa Čelik junior, biće to do sada najuspješnija sezona od osnivanja.

Pobjedom u 25. kolu protiv Krajine, izabranici trenera Vladimira Zeljke će definitivno potvrditi treću poziciju, i plasman u prvu jedinstvenu ligu Federacije BiH.

„Tačno je da je ovogodišnja sezona za nas najuspješnija od osnivanja 2009. godine. Pobjedom protiv Krajine, koja ne bi smjela doći u pitanje, mi ćemo definitvno potvrditi treću poziciju. Cilj nam je bio obezbjediti plasman u jedinstvenu ligu i u tom smo uspjeli. Susret protiv Čelika u posljednjem kolu za nas nema takmičarski značaj. Nakon sutrašnje utakmice većinu igrača koji su iznijeli prvenstvo ćemo poslati na odmor, a priliku ćemo pružiti mlađima“, istakao je trener Vladimir Zeljko.

Za mladu i neiskusnu ekipu Škole rukometa Čelik junior, takmičenje u društvu ekipa poput Slobode, Krivaje, Čelika, Gradačca, bilo je veliki izazov i iskustvo.

„Za nas je ova liga veliko iskustvo. Iako smo imali problema sa povredama uspjeli smo postići dobre rezultate. Nadam se da ćemo stečeno znanje dobro iskoristiti u narednoj sezoni i postići još bolje rezultate“ izjavio je mladi prvotimac Edhem Grabus.

Utakmica 25. kola ŠR Čelik junior-Krajina igra se u nedjelju, 12. maja u Areni Husejin Smajlović, sa početkom u 17 sati.

Drugi zenički ligaš Čelik u predposljednjem kolu gostuje u Žepču. Utakmica se igra večeras od 19 sati.

U posljednjem, 26. kolu, koje je na programu 18. i 19. maja u Zenici je na programu gradski derbi između Čelika i ŠR Čelik junior. (Mirsad Pripoljac)