Zrinjski u subotu gostuje kod Čelika

Nogometno prvenstvo BiH ulazi u završnicu. Do kraja ligaškog dijela ostala su još tri kola. Ekipu Čelika očekuju još dueli protiv Zrinjskog, Željezničara i Širokog Brijega.

Prvi u nizu od tri utakmice na programu je sutra na Bilinom polju. Crno-crveni će ugostiti aktuelnog šampiona Zrinjskog. Na današnjoj press konferenciji o sutrašnjem meču govorili su pomoćni trener NK Čelik Asim Hrnjić, i nogometaš Ševko Okić.

Pomoćni trener Hrnjić naglasio je da Zrinjski ima dosta kvalitetnih igrača i da je neugodan protivnik.

“Sutra nas očekuje teška utakmica, igramo protiv aktuelnog prvaka. Radi se o ekipi koja ima dosta kvalitetnih igrača. Sutra samo odgovornom i čvrstom igrom možemo pokazati naše dobre strane i izaći iz utakmice kao pobjednici”, izjavio  je Hrnjić.

Ševko Okić jedan od standardnih prvotimaca  u ekipi Čelika je izjavio da očekuje otvorenu utakmicu.

„Respektujemo protivnika, ali na svom terenu igramo dobro i jaka smo ekipa. Očekujem napadačku utakmicu s obje strane i potrudićemo se da odigramo što bolje i obradujemo naše navijače “.

Prema najavama stručnog štaba neće nastupiti Harun Vardo i Luka Miletić zbog povreda, a Marin Jurina zbog kartona, dok se očekuje povratak Okolija.

Utakmica 31. kola BHT Premijer lige Čelik-Zrinjski  igra se sutra sa početkom u 17:00 sati na Bilinom polju. (Mirsad Pripoljac)