Pojačana frekvencija vozila na putevima u BiH

Zbog prvomajskih praznika pojačana je frekvencija vozila na putevima u našoj zemlji. Izdvajamo dionice koje vode ka lokalnim izletištima, kao i granične prelaze, posebno one na jugu zemlje. Kolovoz je pretežno mokar i klizav, pa savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu. 

Trenutno je pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bijača i Doljani, dok je na graničnom prelazu Bosanska Gradiška do 12 sati na snazi obustava saobraćaja. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.
Zbog praznika 1. maja, do sutra do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.
Za vrijeme praznika smanjen je obim sanacionih radova, zbog kojih dolazi do izmjena režima saobraćanja. Napominjemo da su zastoji mogući na mjestima gdje je postavljena privremena signalizacija, a čije poštivanje je zakonski obavezno.
Izdvajamo radove u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.
Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.