Prezentacija projekta uređenja obala rijeke Bosne uzvodno od Bojinog vira

U sjedištu Gradske uprave Zenica danas je održana prezentacija tehno- ekonomskih analiza projekta regulacije korita rijeke Bosne na dionici od Željezničkog mosta u Lukovom polju do mosta na magistralnom putu M-17.

Projekat u dužini od 1.900 metara obuvatiće uređenje obje strane obale rijeke, jedan je od preduslova za stvaranje Poslovne zone Zenica Jug, a njime će se regulisati i dalja plavljenja voda na tom prostoru.

„Agenciji za vodno područje rijeke Save predložila ga je Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenice, sa kojom smo dosad već dosta toga i uradili  na regulaciji rijeke Bosne od Bojinog vira pa uzvodno, a sada nastavljamo na prostoru Poslovne zone jug“, ističe Sabira Helvida, pomoćnik gradonačelnika Zenice za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove.

„Ukupna vrijednost projekta je 4,5 miliona maraka, investitor je naša Agencija, a radiće se po fazama i prema prioritetima, iskazanim od strane lokalne zajednice“, navodi Mirza Bezdrob, rukovodilac Sektora za realizaciju investicionih projekata u Agenciji za vodno područje rijeke Save.

Izrada glavnog projekta  regulacije rijeke Bosne na prostoru Poslovne zone Zenica Jug očekuje se za mjesec dana. (Vesna Jovanović)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime