Ragbijaši Čelika upisali pobjedu službenim rezultatom na startu Regionalne lige

Ovogodišnju sezonu u Regional Rugby Championship 2018./19. godine, Ragbi klub Čelik trebao je otvoriti susretom protiv RgK Ljubljana.

Trener seniorske ekipe najtrofejnijeg ragbi kluba iz Bosne i Hercegovine, Ermin Mušinović, u novu sezonu ušao je sa podmlađenim timom uz pomoć nekolicine iskusnih igrača. Osim Regionalne lige u ovogodišnjoj sezoni ragbijaše Čelika očekuju nastupi u okviru Ragbi saveza BIH u ragbiju 15, i ragbiju 7s.

Ragbi klub Čelik, osvajač regionalne lige 2014/15 godine u prvom ovosezonskom nastupu upisao je pobjedu službenim rezultatom, obzirom da se gosti nisu pojavili u zakazano vrijeme u Zenici, te je sudija Dejan Štiglić odsvirao kraj. Nakon toga ekipe su odigrale prijateljski susret u kojem su gosti slavili 5:12.

Narednu utakmicu Regionalne lige, ragbijaši Čelika igraju 20. aprila u gostima sa Dalmacijom, nakon toga 27. aprila gostuju kod Zagrebačkog ragbi saveza. Poslastica za sve ljubitelje ragbija je 18. maja kada na Kamberovića polju gostuje Nada iz Splita. (Mirsad Pripoljac)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime