Posljednja šansa za play off: Košarkaši Čelika u nedjelju protiv IBU Spartansa

Ligaški dio takmičenja u A1 ligi za košarkaše biće završen utakmicama 22. kola. U posljednjem nastupu pred domaćom publikom, ekipa Čelika ugostiće IBU Spartanse iz Živinica.

Biće ovo utakmica odluke za tim trenera Armela Mujakovića. U prvom dijelu lige Čelik je poražen sa 91:86. U ovoj utakmici pobjeda od pet i više poena razlike, ili sa manjim rezultatom od onog u Živinicama, otvara zeničanima put u doigravanje za prvaka A1 lige.

„Nakon dvije loše utakmice i poraza u Konjicu, spremamo se za zadnje kolo.Večeras ćemo održati još jedan trening. Prvenstvo nam se svelo na jednu utakmicu protiv IBU Spartansa.U prvom dijelu poraženi smo sa 91:86. Nama je dovoljna pobjeda sa pet poena razlike i sa manjim brojem koševa u odnosu na prvi susret. Sve je u našim glavama. Ako uđemo hladne glave u susret, siguran sam da možemo do pobjede“, izjavio je na današnjoj press konferenciji trener OKK Čelik, Armel Mujaković.

Ekipa je tokom sedmice marljivo trenirala i svi su spremni za duel. Uz trenera najveća odgovornost je na kapitenu Arminu Avdibegoviću.

„Mogli smo mnogo ranije da riješimo pitanje play offa. Dvije važne utakmice protiv Promo i Igmana odigrali smo loše. Žao mi je što se kompletan tok prvenstva sveo na jednu utakmicu. Ipak uvjeren sam da imamo kvalitet kojim možemo gostima pružiti dostojan otpor i na kraju slaviti“, poručio je kapiten Avdibegović.

Nedjeljni meč odluke ujedno je prilika i za zeničke ljubitelje košarke da dođu u Arenu u što većem broju i pomognu Čeliku na putu do važne pobjede.

„Pozvao bi naše vjerne navijače da dođu u što većem broju, da napravimo što bolju atmosferu u Areni. Uz njihovu podršku možemo do plasmana u play off“, izjavio je Muhamed Gak.

Susret 22. kola A1 lige Čelik-IBU Spartans igra se nedjelju, 14.aprila od 18:00 sati. (Mirsad Pripoljac)