Sunčano i vedro i narednih dana, promjena vremena od srijede

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica i Sokolac -5; Bugojno, Ivan Sedlo i Sanski Most 0; Banja Luka, Bihać, Livno i Tuzla 1; Doboj, Grude, Sarajevo i Srebrenica 2; Bijeljina 3; Brčko i Zvornik 4; Široki Brijeg 5; Gradačac 9; Trebinje 10; Neum 12; Mostar 13°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952hPa, za 10Pa je veći od normalnog i ne mijenja se.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini također se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C.

U utorak veći dio dana će biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima po Bosni su izgledni i lokalni pljuskovi. Naoblačenje u cijeloj zemlji u večernjim satima. Vjetar većinom slab sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Lokalno će pasti malo kiše i to uglavnom u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C.