Prohodnost puteva zadovoljavajuća, pojačana frekvencija vozila

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila u oba smjera, a zadržavanja su do sat vremena. Na GP Velika Kladuša na ulazu u BIH otvorene su 3 trake, a zadržavanja su do 40 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. 

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, omogućen je prelaz pješaka i biciklista) i Bosanski Novi-Dvor. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.
Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera.
U toku su radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.
Zbog izvođenja sanacionih radova, jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima: M-2 (prolaz kroz Neum), M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac).
Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.
Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju. Posebno upozoravamo na povećan broj biciklista i motociklista.