Održani sektorski sastanci u sklopu akcionog plana Zeleni gradovi

Green Cities Action Plan tim predvođen PwC- om posjetio je 27. i 28. marta grad Zenicu kako bi održao sektorske sastanke sa ključnim sudionicima u okviru faze projekta pod nazivom “sužavanje izbora” koji će direktno dovesti do izrade samog GCAP-a.

Razgovarano je o energetici zgrada i industrije, zelenoj infrastrukturi i urbanom planiranju, transportu, otpadu, vodama i otpadnim vodama.

Svrha sektorskih sastanaka je da omoguće GCAP timu da postigne sporazum sa Gradom Zenica o glavnim prioritetnim akcijama za GCAP te da prikupi informacije potrebne za iznošenje sumarnog modeliranja i analize svake akcije ili da identificira na koji način će se popuniti praznine u informacijama.

Prioritetne akcije su odabrane na osnovu kombinacije faktora: kruga njihovog utjecaja, mogućnosti implementacije i mišljenja ključnih stakeholdera.

Nakon usaglašavanja, GCAP-a tim će pristupiti detaljnoj analizi prioritetnih akcija i izradi finalnog dokumenta, čija se prezentacija javnosti i Gradskom vijeću Zenice očekuje u trećem kvartalu tekuće godine.