FOTO: Ambasador Turske uručio donaciju JU “Dom-porodica” Zenica

Ambasador Republike Turske u BiH, Haldun Koc, zajedno sa suprugom Pinar Koc i savjetnikom za vjerska pitanja, Hasanom Atli, obišao je danas zenički dom za nezbrinutu djecu i tom prilikom direktorici Javne ustanove Dom-porodica, Draženki Subašić uručio donaciju.

U srdačnom razgovoru sa predstavnicima Javne ustanove Dom-porodica u Zenici, uz bosansku kafu i kadaif, ambasador Republike Turske u Bosni Hercegovini, Haldun Koc, izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku posjetiti dom za nezbrinutu djecu baš na Dan Zenice.

„I ovo je prilika da dodatno učvrstimo veze među narodima Turske i Bosne i Hercegovine, a Zenica u našim srcima zauzima posebno mjesto, jer ovaj je grad svake godine domaćin Festivala koji se održava povodom turskog Dana djeteta“, istakao je ambasador Turske, Haldun Koc.

Njegova supruga, Pinar Koc, koja drugi put u proteklih godinu dana boravi u posjeti Javnoj ustanovi Dom-porodica, zahvalila se za priliku da se ponovo susretne sa štićenicima Doma.

„Želja nam je da u skladu sa mogućnostima pružimo podršku radu ove ustanove i nadam se da će pomoć biti sve češća i sve veća“, kazala je ovom prilikom Pinar Koc.

Direktorici Javne ustanove Dom-porodica uručili su potom novčanu i donaciju u odjevnim predmetima za djecu svih uzrasta, a dobili su uzvratne darove, koje su izradili štićenici Doma-porodice, kao i prigodnu zahvalnicu.

Stotinjak dječaka i djevojčica, koji ovdje borave, danas su ujedno proslavili Dan Zenice, učešćem u defileu ulicama grada, ali i u vlastitoj režiji u prostorijama Doma. (S.S.)