Mlada reprezentacija BiH danas se okuplja u Zenici

Mlada nogometna reprezentacija BiH danas će se u poslijepodnevnim satima okupiti u svojoj staroj bazi Trening centru N/FSBiH u Zenici.

Izabranici Vinka Marinovića od utorka do nedjelje boravit će u Zenici, gdje će se pripremati za prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Mladi Zmajevi na Grbavici 26.marta na otvaranju kvalifikacija dočekuju tim Moldavije i sigurno da se očekuje pobjeda za početak novog ciklusa.
Ova reprezentacija u prošlim kvalifikacijama pobrala je sve simpatije svojim odnosom i igrama, a kao nagrada igrači poput Gojaka, Todorovića, Čivića, pa i Demirovića sada su u A-reprezentaciji BiH.

Treba istaći da mlada selekcija u žrijebu nije imala sreće jer je dobila veoma jake protivnike. Bh. tim se nalazi u Grupi 9, a u kvalifikacijama za odlazak na EP će igrati protiv Njemačke, Belgije, Velsa i Moldavije.

Selektor je prošlog ponedjeljka objavio sastav na kojem manje-više nije bilo nekih iznenađenja. Kostur tima je već tokom prethodnih kvalifikacija stvoren, pa stoga na spisku i nije bilo većih iznenađenja.

Poziv su dobili sljedeći igrači: Vladan Kovačević, Suan Bešić, Kenan Topolović, Halid Šabanović, Jusuf Gazibegović, Selmir Pidro, Amar Beganović, Besim Šerbečić, Nihad Mujakić, Jasmin Čeliković, Vedran Vrhovac, Nermin Hajdarević, Amar Ćatić, Petar Bojo, Zinedin Mustedanagić, Marijan Ćavar, Anel Šabandžović, Haris Hajdarević, Vladan Danilović, Marko Brkić, Mateo Marić, Nemanja Nikolić, Kristijan Stanić, Nardin Mulahusejnović, Ermedin Demirović.

Mlada selekcija BiH u Zenici će trenirati sve do nedjelje, kada će nakon doručka krenuti put Sarajeva i Grbavice, gdje će dočekati tim Moldavije na otvaranju kvalifikacija.

izvor: sportsport.ba/D.K.