Kasumović o javnim priznanjima: Retrogradne snage naštetile ugledu grada

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potvrdio je danas da sutra neće biti dodjeljena javna priznanja tokom svečane akademije povodom 20. marta – Dana Zenice.

„Propisi su po tom pitanju jasni. Svi građani su mogli predlagati i onda je Ocjenjivački sud donio odluke. Ovo tijelo biraju stranke, predsjednica i pojedini članovi su delegirani ispred SDA, a onda su oni da napakoste ovom gradu, a ponavljam ovo što opstruiraju razvoj grada, sve je to zbog Fuada Kasumovića, jer oni u meni vide veliku opasnost da će biti ugašeni u ovom gradu. Oni mene porede sa rahmetli Husejinom Smajlovićem, molim ih da kažu šta su oni uradili, a ne da se vade na rahmetli Husejina. Sutra će biti dodjeljeno pet nagrada zaslužnim policajcima koje ja dodjeljujem, a javna priznanja neće biti dodjeljenja, jer Gradsko vijeće nije usvojilo odluku“, kazao je između ostalog gradonačelnik Kasumović.
Na ovaj način retogradne snage neće našteti Fuadu Kasumoviću, nego ugledu Zenice, smatra Kasumović i pojašnjava da će Prijedlog Odluke o javnim priznanjima biti delegiran na narednoj sjednici Gradskog vijeća, gdje će se vijećnici morati izjasniti jesu li za ili protiv.
„Njihova želja je da osramote građane Zenice, mene nemaju čim, ja imam rezultat iza sebe i imam apsolutnu podršku građana Zenice što su pokazali protekli izbori“, zaključio je Kasumović.