Rutinska pobjeda rukometaša Čelik juniora protiv Sane 7

Mlađi zenički ligaš, Škola rukometa Čelik junior, upisao je još jednu prvenstvenu pobjedu. Danas su u Areni Husejin Smajlović sa pola snage savladali Sanu 7 sa 43:17, poluvrijeme je bilo 22:9.

Izabranici trenera Vladimira Zeljke poveli su od prve minute susret. Prednost se je plus 10 za domaćina kod rezultata 16:6. Prvo polvrijeme zaključio je Bajramović za 22:9. U nastavku iskusni Bajramović, uz pomoć mlađih kolega Suljića i Baltića, držao je konce igre u svojim rukama. Gosti sa kratkom klupom i neuigranom ekipom nisu imali snage niti kvaliteta za ozbiljniji otpor. U 47. minuti Baltić je pogodio za 33:13, a na kraju semafor se zaustavio na 43:17.

Kod gostiju Talić je upisao 5, a Grbić i Blagojević po 4 gola. Kod Čelik juniora Suljić je postigao 8, Grabus 7 golova, dok je Baltić susret završio sa 5 pogodaka.

Bila je ovo 15 prvenstvena pobjeda ŠR Čelik junior, za 45 bodova i treće mjesto na tabeli. U naredne dvije utakmice očekuje ih susret sa vodećim ekipama Slobodom i Krivajom.

Na početku današnje utakmice povrijedio se mladi Benjamin Muslić, što će biti u nastavku veliki nedostatak za ekipu .

„Bila je to rutinska pobjeda. Moji igrači su ispoštovali sve iz svlačionice i nije bilo problema na parketu. Treća pozicija nam obezbjeđuje siguran plasman u zajedničku Prvu ligu naredne sezone, što je i bio naš plan. Nadam se da ćemo do kraja odigrati dobro i ispuniti zacrtano“, izjavio je na kraju utakmice trener ŠR Čelik junior, Vladimir Zeljko. (Mirsad Pripoljac)