Remi rukometaša Čelika i Kaknja u Areni

??

 

Rukometaši Čelika su nesretno i nespretno izgubii dva boda protiv gostujuće ekipe RK Kaknja na taj način što su sudije Alen Kadić i Mirza Mamić, uz pomoć neiskusnog delegata Stanisava Vujića, pod sumnjivim okolnosima vratili sat kod zvaničnog mjerioca vremena za tri sekunde, a Kakanj je nevjerovatno u te tri sekunde postigao izjednačujući gol.

Uz sve ovo, valja istaći da su sudije čitavu utakmicu ”navlačili” za goste pa je prijetila opasnost da izazovu i veće incidente. Na kraju je policija morala otpratili sudije do njihovih auta.

Ako se zna da je sudija Alen Kadić istvovremeno sekretar RK Krivaje (koja se takmiči u istoj ligi i direktno je zainteresovan za rezultat RK Čelika), onda su jasni njegovi motivi za naklonost RK Kaknju. Po isključenjima igrača Čelika (18 minuta uz dvije diskvalifikacije), ispada da je RK Čelik igrao vrlo oštro, što apsolutno ne odgovara istini.

Ako se isključi loše suđenje, koje je izazvalo salvu nezadovoljstva i zvižduka domaće publike, može se reći da je ovo bila odlična, prava prvenstvena utakmica na premijerligaškom nivou.

Igračima RK Čelika se ne može zamjeriti da se nisu borili i željeli pobjedu. Dali su sve od sebe i oko 400 navijača koji su se počeli vraćati na Čelikove utakmice zbog borbenosti i zalaganja igrača u crveno-crnim dresovima. Međutim, bilo je dosta promašenih zicera Čelikovih napadača, a i odbrana se nije najbolje snalazila, pa je rezultat utakmice neočekivano bio 33:33.

rkcelikzenica.net